Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Nošovicích se bouralo, čtyři zraněné osoby

Záchranná služba zasahovala v pátek 13. ledna 2012 u vážné dopravní nehody na rychlostní komunikaci u obce Nošovice na Frýdecko-Místecku.

O střetu nákladního automobilu s osobním vozidlem se operační středisko záchranářů dozvědělo před půl desátou večer. Na místo byly vyslány tři pozemní posádky ÚSZS MSK ze stanovišť Nošovice a Frýdek-Místek. K nočnímu letu byl povolán i vrtulník LZS z Ostravy.

Posádky na místě události ošetřovaly čtyři osoby:

Dvaadvacetiletý muž utrpěl poranění hlavy a dolní končetiny středně těžkého charakteru. O pět let starší pacient byl zraněn těžce, a to v oblasti hlavy, hrudníku, horní a dolní končetiny.

U muže ve věku čtyřiačtyřiceti let pak záchranáři zjistili středně těžké poranění hrudníku. Postižení byli při vědomí a se zdravotníky komunikovali. Po poskytnutí nezbytné péče je pozemní posádky ZZS transportovaly na úrazovou ambulanci nemocnice ve Frýdku-Místku.

Čtvrtým pacientem byl osmnáctiletý mladík. Po nehodě byl v bezvědomí a přímém ohrožení života.

Zasahující lékař zjistil poranění hlavy a vyslovil podezření na poranění mozku. Musel zajistit jeho dýchací cesty a umělou plicní ventilaci. Záchranáři zahájili podávání léků a připravili pacienta k přepravě do zdravotnického zařízení.

Za spolupráce hasičů z HZS Nošovice a policistů byl osvětlen prostor pro bezpečné přistání záchranářského vrtulníku, který tak mohl dosednout v bezprostřední blízkosti místa události.

Letečtí záchranáři převzali péči o nejvážněji zraněného účastníka a zajistili jeho šetrný transport na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet