Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Se Škodovkou vjela pod vlak, ten ji odhodil na střechu mimo silnici

Dopravní policisté vyjížděli včera (15. ledna 2012) krátce po půl šesté v podvečer do Dohalic na Královéhradecku, kde se na železničním přejezdu střetl osobní vlak s automobilem Škoda Octavia.

S největší pravděpodobností čtyřiatřicetiletá řidička osobního vozidla z Královéhradecka nedala přednost v jízdě přijíždějícímu vlaku. Vlivem nárazu byl vůz odhozen mimo silnici, kde se převrátil na střechu. Přitom automobil poškodil sloup veřejného osvětlení.

Martina Žahourková, tisková mluvčí HZS HKK:

Na místo události vyjeli v 17:37 hodin hradečtí profesionální hasiči ze stanice Pražská, hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice a byli přivoláni hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Nymburk.

Hradečtí hasiči zabezpečili auto proti požáru a po příjezdu drážních hasičů se vrátili zpět na základnu.

Při střetu šoférka a její šestnáctiletá spolujezdkyně z Královéhradecka vyvázly s lehkými zraněními. Obě ženy byly transportovány záchrannou službou do královéhradecké fakultní nemocnice. Další spolujezdec (54 let z Novobydžovska) nebyl zraněn. Strojvedoucímu a šedesáti cestujícím ve vlaku se naštěstí nic nestalo.

Na místě provedená dechová zkouška na alkohol skončila u řidičky a devětačtyřice­tiletého strojvedoucího z Královéhradecka s negativním výsledkem. Škoda na osobním automobilu je odhadnuta na 80 tisíc korun, na osobním vlaku činí škoda 100 tisíc korun a na sloupu veřejného osvětlení je odhadnuta na 10 tisíc korun. Technická závada jako příčina dopravní nehody nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna.

Jednalo se o osobní vlak jedoucí z Turnova do Hradce Králové. Železniční trať byla zhruba přes čtyři hodiny neprůjezdná. Dopravní nehodu nadále vyšetřují hradečtí dopravní policisté.

nprap. Anna Pešavová
KŘP Královéhradeckého kraje
Policie ČR

Sdílet