Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři lidé byli zraněni po nehodě u Hodějic na Vyškovsku

Nehoda, která byla hasičům ohlášena v 5.43 hodin, se stala na křižovatce silnice I/50 s odbočkou na Hodějice. U nehody zasahovaly dvě jednotky hasičů ze stanic ve Slavkově u Brna a v Bučovicích. Jednalo se o srážku vozidla Audi 80 s tahačem Iveco s návěsem.

Ve vozidle audi, které po nárazu skončilo v příkopu, byli zraněni tři lidé. Sedmapadesátiletého řidiče, který zůstal v autě zaklíněn, hasiči vyprošťovali. K záchraně motoristy museli pomocí hydraulického nářadí odstranit boční dveře a sloupek.

Do nemocnice zdravotníci převezli také 31letou spolujezdkyni a 24letého spolujezdce. Řidič tahače s návěsem ze Slovenska zraněn nebyl. Hasiči zajistili a osvětlili místo nehody, a kyvadlově usměrňovali.

Havarovaná vozidla zabezpečili proti případnému vzniku požáru a v autě odpojili baterii, sorbentem zlikvidovali únik provozních kapalin.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči pracovníkům asistenční služby pomohli vozidlo audi vytáhnout z příkopu a naložit k odtahu. Vozovku také uklidili od střepů a úlomků, které byly roztříštěné po celé šiřce silnice.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet