Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár chaty v Dolní Lomné napáchal škodu za 5 milionů

Čtyři jednotky hasičů zasahovaly dnes, v úterý 17. ledna 2012, několik hodin u požáru napůl roubené a napůl zděné chaty se dvěma až třemi podlažími o půdorysu 15 × 10 metrů, která leží v beskydské obci Dolní Lomná (okres Frýdek-Místek) na obtížně přístupném místě.

Dopravu a zásah hasičů ztěžovaly hromady sněhu. Požár se obešel bez zranění, předběžná škoda na zcela zničené chatě se odhaduje na 5 milionů korun, když hasiči uchránili před ohněm sousední velkou stodolu.

Operační středisko hasičů bylo o požáru informováno v úterý kolem půl třetí ráno. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Třinci a s ní tři jednotky dobrovolných hasičů – Dolní Lomná, Jablunkov a Mosty u Jablunkova. V pohotovosti čekala na zbrojnici až do úterního rána jednotka SDH Třinec-Guty.

Hasiči dostali požár pod kontrolu asi za dvě hodiny. Před ohněm se jim podařilo uchránit sousední velkou stodolu, kterou delší dobu ochlazovali. Dohašovali zde ještě během celého úterního rána a dopoledne.

Před úterním polednem byli na místě už jen hasiči z Dolní Lomné. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet