Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tým instruktorů programu Hasík CZ má nové členy

Víkend v Jihomoravském kraji se nesl v náročném pracovním tempu závěrečného semináře programu Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva – HASÍK CZ.

Závěrečný seminář přivedl do týmu programu Hasík další instruktory. Po třídenní náročném školení, které proběhlo v prosinci, museli adepti z řad dobrovolných i profesionálních hasičů prokázat své nově získané znalosti, které na kurzu načerpali.

Lektoři programu a jeho autoři profesionální hasiči bratři Štěpán a Bohdan Mikulkovi a dětský psycholog Miroslav Piňos svým nezapomenutelným výukovým stylem připravili dobrovolníky tak, že osvědčení získali všichni účastníci kurzu.

HZS Jihomoravského kraje tak má pod „patronací“ již 110 instruktorů, kteří ročně provedou úskalím řešení mimořádných událostí více než 5500 dětí JMK.

Velmi nás těší kladný ohlas škol, ve kterých výuka probíhá. Chtěli bychom i touto cestou poděkovat všem, kteří se na realizaci programu HASÍK v našem kraji podílí, jak samotnou výukou, tak organizačně nebo finančně. Instruktorům programu ZDAR, ZDAR, ZDAR!

Zájemci z řad doborovolných a profesionálních hasičů Jihomoravského kraje se mohou hlásit již nyní na email pavla.prazakova@firebrno.cz nebo jan.dvorak@firebrno.cz na podzimní kurz.

Termíny kurzu

Za organizačí team
kpt. Bc. Pavla Pražáková
por. Bc. Jan Dvořák

Sdílet