Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě v Ostravě zemřel člověk, zraněn byl i další

Záchranná služba zasahovala v úterý 17. ledna 2012 ráno u vážné dopravní nehody v Ostravě. Střet dvou vozidel byl operátorům nahlášen před půl sedmou s tím, že na místě se nalézají dvě zraněné osoby. Na pomoc byly vyslány posádka rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci.

První z postižených, muž staršího věku, zůstal zaklíněn ve vozidle a musel být vyprošťován. Když jej záchranáři mohli vyšetřit, zjistili, že u něj došlo k selhání všech základních životních funkcí.

Lékař provedl intubaci dýchacích cest a připojil postiženého k přístrojem řízené ventilaci, záchranáři zahájili srdeční masáž. Posádky také zajistily vstup do kostní dřeně a zahájily podávání léků.

Přes intenzivní resuscitační péči se záchranářům nepodařilo obnovit činnost pacientova srdce. Zasahující lékař tak musel nakonec konstatovat smrt. Muž na místě podlehl svým vícečetným vážným poraněním.

Ošetřen byl dále čtyřicetiletý pacient, jenž utrpěl poranění v oblasti dolní končetiny. V době zásahu záchranné služby byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval. Záchranáři následně zajistili jeho transport na úrazovou ambulanci Městské nemocnice Ostrava-Fifejdy.

PhDr. Lukáš Humpl
mluvčí USZS MSK

Sdílet