Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na sídlišti Hutník shořelo luxusní auto, policie hledá svědky

Americké sportovní vozidlo Dodge Charger hořelo dne 17. ledna 2012 na sídlišti Hutník ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku.

Plameny a kouř vycházející z jednoho ze zaparkovaných aut zahlédla a v 18.55 hodin ohlásila hasičům na tísňovou linku žena ze sousedního domu. Na místo vyjela profesionální jednotka ze stanice ve Veselí a také místní dobrovolná jednotka.

Při příjezdu hasičů byla v plamenech motorová část vozidla a oheň se šířil také do kabiny. Hasiči proti plamenům nasadili vysokotlaký proud, oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 19.03 hodin. Po násilném otevření kapoty motorové části pak požár za další čtyři minuty dohasili.

Vozidlo vyrobené v roce 2007 oheň zhruba z poloviny zničil. Požár zasáhl motorovou jednotku a část kabiny. Plameny a žár hořícího Dodge Charger poškodily také pravou část vedle zaparkovaného vozidla Peugeot 308.

Způsobenou škodu podle předběžného odhadu vyčíslil na milion korun.


nprap. Petr Zámečník, Policie ČR:

Provedeným šetřením policistů a hasičů vyšlo najevo, že tento požár mohl někdo způsobit úmyslně. Z toho důvodu policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu Poškození cizí věci.

Pro řádné objasnění této události žádáme o spolupráci i veřejnost. Hledáme svědky, kteří se v uvedenou dobu nacházeli poblíž místa požáru a mohli zahlédnout osoby, které se kolem parkujících vozidel pohybovali, popřípadě poblíž manipulovali se zábavnou pyrotechnikou či otevřeným ohněm. Na místě se podle svědkyně měl pohybovat 180 cm vysoký muž v červené bundě s kapucí na hlavě.

Každý, kdo by mohl policistům poskytnout jakoukoliv informaci k uvedené události, se může osobně přihlásit na služebně veselských policistů nebo volat na telefon 974 633 520, popřípadě přímo na linku 158.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet