Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dům hořel na pěti místech

Dnes, 11. května 2006, v 11:43 hod. byl na operační středisko nahlášen požár rodinného domu v obci Bezděz na Českolipsku. Na místo byly povolány jednotky HZS LK stanice Česká Lípa a dobrovolných hasičů obcí Doksy, Dubá a Bělá pod Bezdězem se čtyřmi automobilovými cisternami.

Protože byl dům při příjezdu jednotek silně zakouřen, museli hasiči vyrazit dveře a rozbít okna a dům odvětrat přetlakovou ventilací. Poté hasiči provedli průzkum, při kterém bylo zjištěno, že ohnisko požáru je v přízemním bytě. Ohniska požáru byla hned v pěti místnostech najednou, v každé hořela například část nábytku, televizor, atd. V domě se podle majitele mohla nalézat jedna pohřešovaná osoba. Hasiči provedli průzkum, ale nikoho v domě neobjevili. K hašení požáru byl použit jeden vysokotlaký proud vody. Požár se naštěstí příliš nerozšířil a hasičům se ho podařilo zlikvidovat po necelé hodině.
Příčina vzniku požáru je v šetření Policií ČR. Zatím nelze vyloučit úmysl, ani nedbalost. Majiteli domu vznikla škoda ve výši přibližně 100 tisíc korun a 50 tisíc na zařízení bytu. Uchráněné hodnoty se pohybují okolo 650 tisíc korun. Při požáru nedošlo k žádnému zranění.
Sdílet