Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nerespektoval výstražné houkání

Včerejšího dne v 15:01 hodin jel dvaatřicetiletý řidič s vozidlem Mitsubishi, po místní komunikaci procházející lesním úsekem mezi obcemi Dolní Radouň a Horní Žďár na Jidnřichohradeku.

Projel nepřehlednou levotočivou zatáčkou a přijížděl k nechráněnému železničnímu přejezdu, na kterém se komunikace kříží s úzkorozchodnou tratí. Před najetím na železniční přejezd se náležitě nepřesvědčil, zda může železniční přejezd bezpečně přejet. Řidič nerespektoval výstražné houkání blížícího se vlaku, který přijížděl z jeho levé strany ve směru od Obrataně. Najel na železniční přejezd a s projíždějícím vlakem se střetl. Po nárazu bylo vozidlo Mitsubishi odraženo vpravo mimo vozovku do hlubokého příkopu, kde se převrátilo na střechu.

Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče vozidla. Ke zranění dalších osob nedošlo. Alkohol byl u řidiče vozidla i strojvedoucího vlaku vyloučen dechovou zkouškou provedenou přístrojem Dräger.

Při nehodě vznikla hmotná škoda na vozidle Mitsubishi ve výši nejméně 60 000 korun a na vlaku ve výši nejméně 50 000 korun. Provoz na trati byl obnoven v 17:15 hodin. Případ ihned na místě precizně zadokumentovali a i nadále prošetřují dopravní policisté z Jindřichova Hradce.

Zdroj: PČR por. Mgr. Bc. Hana Millerová

Sdílet