Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Olomouci hořela dodávka a dva náklaďáky

Operační středisko dne 19. 1. 2012 ve večerních hodinách na místo vyslalo tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Z centrální stanice v Olomouci osádky dvou cisternových vozidel, doplněné o dobrovolné jednotky Holice a Chválkovice.

První profesionální jednotka na byla na místě zhruba po pěti minutách od výjezdu ze stanice. V areálu došlo k požárů celkem tří vozidel z toho dvě nákladní vozidla a mezi nimi zaparkovaný dodávkový vůz.

V nebezpečné blízkosti byla také zaparkována další nákladní vozidla a hasičům se je intenzivním ochlazováním podařilo uchránit. Plameny ale poškodily celkově tři vozidla. Dodávkový automobil plameny zcela zachvátily a u dvou nákladních automobilů došlo ke kompletnímu vyhoření kabin a části nákladových prostor.

Hasiči požár lokalizovali během několika minut, v další zhruba hodině postupně likvidovali všechna menší ohniska. Poté provedli důkladný průzkum a kontrolu termokamerou a po třiadvacáté hodině se všechny jednotky vrátily zpět na své základny. Příčina vzniku požáru i výše škody bude došetřována následujícího dne za denního světla.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet