Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Lesní speciál Renault ACMAT 4×4 CCFL/Gimaex

U příležitosti 118. kongresu hasičů, který se konal v září 2011 ve francouzském Nantes, společnost Renault Trucks představila svůj inovativní přístup v předpremiéře nového modelu lehké cisterny ACMAT 4×4 CCFL.

Vozidlo, jehož celková hmotnost je 10 tun, bylo vyvinuto ve spolupráci s pobočkou Acmat (součást divize Renault Truck Défense, specializující se na lehká obranná vozidla) a s renomovanou společností GIMAEX, která se specializuje na hasičské nástavby. Vozidlo v sobě snoubí mobilitu, výkon a užitečné zatížení, umožňující hasičům zasáhnout rychle a účinně za jakýchkoli okolností.

Vozidlo bylo vyvinuto pobočkou Acmat na základě jejího věhlasného typu VLRA (Podpůrné průzkumné vozidlo), lehkého obranného vozidla, které své kvality prokázalo již před lety v armádních službách. ACMAT 4×4 CCFL odpovídá požadavkům vznášeným hasiči v otázce mobility a užitečného zatížení, nutným pro včasné a efektivní potlačení hlavně lesních požárů.

ACMAT je schopen pohybu v každém typu terénu a převozu velkého množství vody (2400 litrů včetně 400 litrů na vlastní ochranu) při celkové hmotnosti 10 tun. Jeho malá celková výška (2480 mm), odpovídající požadavkům hasičů, umožňuje snadný průjezd nízkým lesním porostem, díky čemuž může vozidlo plně využít svou vysokou úroveň mobility.

ACMAT 4×4 CCFL je vybaveno motorem Renault DXi 5 a kombinuje ty nejvyspělejší technologie vyvinuté společností Renault Trucks a její pobočkou Acmat. Vozidlo je nabízeno s cisternou a se specifickým vybavením vyvinutým karosářskou firmou GIMAEX. Samotná verze s šasi a kabinou může být snadno dovybavena jakoukoli jinou vhodnou nástavbou karosářské firmy specializující se na protipožární výbavu.

Důležitým momentem je, že vozidlo (vzhledem ke komponentům podvozku a celého hnacího řetězce) bude moci využívat servisních služeb sítě Renault Trucks, díky čemuž si mohou být hasiči jisti, že se jejich trucku dostane stejně kvalitní údržby jako běžným silničním vozidlům výrobce.

Info a foto: Renault Trucks

Sdílet