Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Svatavy a Bezvěrova museli hasiči vyprošťovat

Během čtvrtka a pátečních ranních hodin zasahovali hasiči z Karlovarského kraje u deseti dopravních nehod. Při těchto kolizích se zranilo sedm osob, jednu zraněnou pak museli sokolovští hasiči společně s posádkou záchranné služby z havarovaného auta vyprostit.

Nejvážnější nehoda se stala na silnici z Karlových Varů na Plzeň u Bezvěrova. Místo nehody je už v Plzeňském kraji, v rámci mezikrajské výpomoci k události vyjeli také profesionální hasiči ze stanice Toužim. V pátek před devátou hodinou ráno se zde srazila čtyři osobní auta, hasiči ze stanice Košutka Plzeň museli jednoho řidiče vyprostit. Celkem záchranná služby převezla na ošetření tři zraněné, toužimští hasiči pomáhali kolegům z Plzně zajistit místo nehody a také řídit provoz na silnici kyvadlově.

Čelní srážka dvou osobních aut na silnici ze Svatavy na Habartov ve čtvrtek odpoledne si zase vyžádala dvě zranění, i zde museli hasiči ze stanice Sokolov jednu zraněnou řidičku vyprostit. Silnice byla v místě nehody delší dobu zcela neprůjezdná. Další nehody se na zasněžených a kluzkých silnicích staly u Arnoltova, Teplé, Trstenic, Rotavy, Kraslic či Květnové u Ostrova. U Nové Role narazil ve čtvrtek večer osobní vlak do stromu spadlého přes koleje, železniční nehoda se naštěstí obešla bez zranění.

Na likvidaci následků dopravních nehod během posledních hodin se podíleli hasiči ze stanic Sokolov, Cheb, Toužim, Mariánské Lázně, Kraslice, drážní hasiči z Chebu a dobrovolní hasiči z Teplé a Ostrova.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet