Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na Brněnsku zablokovala křižovatku

Tři lidé byli dnes ráno zraněni při nehodě kamionu a osobního auta na silnici z Hrušovan do Bratčic na Brněnsku.

Na křižovatce s odbočkou na Ledce se srazil tahač Scania s návěsem s osobním autem Fiat Punto. Ve fiatu byly zraněny dvě ženy – 37letá řidička a její 49letá spolujezdkyně. Zraněn byl také 62letý řidič kamionu.

Nehoda byla hasičům na tísňovou linku ohlášena v 6.23 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Židlochovicích. Při jejím příjezdu byla spolujezdkyně z fiatu mimo vozidlo. Zraněnou řidičku se hasičům z auta se zdeformovanou přední částí podařilo vyprostit bez použití hydraulického nářadí. Oběma zraněným ženám poskytli předlékařskou pomoc a předali je přivolaným zdravotníkům. Předlékařskou pomoc hasiči poskytli také řidiči kamionu, který byl zraněn na ruce. U nehody zasahovaly osádky tří vozidel ZZS.

Hasiči zajistili místo nehody, na autě udělali protipožární opatření a odpojili baterii. Sorbentem na vozovce likvidovali unikající provozní kapaliny. Protože havarovaná vozidla zablokovala křižovatku, hasiči ji uzavřeli. Po příjezdu policistů pak byla doprava na frekventované silnici usměrňována kyvadlově. Po vyšetření a zadokumentování nehody hasiči uvolnili křižovatku a uklidili vozovku.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet