Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody v Plzeňském kraji

V pátek 20. ledna 2012 dopoledne došlo v Plzeňském kraji k čtyřem vážným dopravním nehodám. Celkově havarovalo 7 osobních aut a 1 kamion, zranilo se osm osob, tři z nich hasiči z havarovaných aut vynesli a jednu transportovali do vrtulníku LZS.

Ráno 8:41 se srazila 3 osobní vozidla na silnici z Plzně do Karlových Varů u obce Trhomné. Na pomoc Plzeňským hasičům vyjela i jednotka Karlovarského kraje ze stanice Toužim. Jedné osobě museli hasiči pomoci dostat se z havarovaného auta. Záchranná služba převezla na ošetření do nemocnice tři zraněné. Hasiči zajistili místo nehody a kyvadlově řídili provoz na silnici. Při zpáteční cestě hasiči ze stanice Plzeň-Košutka zasahovali u obce Dolní Jamné. Zde došlo k nehodě 1 osobního vozidla, auto leželo v příkopu na boku. Hasiči pomohli záchranné službě se zraněnou osobou. Místo události předali Policii ČR.

Zpráva o dopravní nehodě kamionu a osobního vozu mezi obcemi Podmokly a Hradiště přišla ze středočeského operačního střediska v 10:32. Středočeši na místo události vyslali jednotku ze stanice Rakovník. Z Plzeňského kraje byli vysláni hasiči z Radnic a ze Zvíkovce. Na místě došlo ke zranění 2 osob, obě se nacházely mimo vozidla. Hasiči jim poskytli předlékařkou pomoc a zajistili místo přistání pro vrtulník LZS.

Do něj pak transportovali zraněnou osobu. Havarovaná vozidla naložili na odtahovou službu a odstranili následky dopravní nehody. Na místě vyšetřuje Kriminální policie.

Další dvě osobní auta havarovala v obci Sušice v 11:19. Dobrovolní i profesionální hasiči z Sušic pomohli dvěma osobám z auta do vozů ZZS. Vozidla zajistili. Po dobu likvidačních prací byla komunikace uzavřena.

Zasahující jednotky:

  • HZS Plzeň-Košutka
  • HZS Radnice
  • HZS Sušice
  • HZS Rakovník
  • HZS Toužim
  • JSDH Sušice
  • JSDH Zvíkovec
Pavla Jakoubková
tisková mluvčí
HZS Plzeňského kraje
Sdílet