Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru stolárny v Lověšicích na Přerovsku se popálil muž

K likvidaci požáru stolárny v Lověšicích na Přerovsku v sobotu 21. ledna 2012 vyslalo operační středisko Hasičského záchranného sboru tři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů.

Již z dálky viditelné plameny nevěstily nic pozitivního. Informaci o požáru převzala linka tísňového volání v 13:48 hodin. Na místo společně s profesionální jednotkou hasičů ze stanice Přerov vyjela dobrovolná jednotka z Horních Moštěnic a hasiči města Přerova.

Průzkumem velitel zásahu potvrdil požár objektu o rozměrech zhruba 5 × 7 metrů, využívaný pro truhlářské práce. Hasiči na místě poskytnuli předlékařskou pomoc majiteli, který se při snaze o uhašení popálil na předloktí levé ruky a byl poté předán do péče povolané lékařské pomoci zdravotnické záchranné služby.

Hasičům se podařilo dostat plameny pod kontrolu zhruba po dvaceti minutách a necelou hodinu poté prováděli dohašovací práce, rozebíraní požárem zasažené střešní konstrukce a prolévání menších ohnisek.

Závěrečným průzkumem krátce před patnáctou hodinou pomocí termokamery vyloučili možná skrytá ohniska a všechny jednotky se poté vrátily zpět na své základny. Co je příčinou vzniku požáru a rovněž i výše škody je v současnosti ve vyšetřování.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet