Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru bytu v Karlových Varech byla popálena žena

Oznámení o požáru v jednom z karlovarských penzionů ve čtvrti Doubí přijali hasiči v sobotu krátce před šestou hodinou večer. V bytě, který je součástí penzionu, došlo k výbuchu nahromaděných výparů z kamen na biolíh.

Následný požár zasáhl vybavení bytu a především pak oblečení na ženě, která byla v době výbuchu v bytě. Hořící oblečení uhasil personál restaurace v penzionu, kam žena z bytu doběhla.

Hasiči pak zlikvidovali požár v bytě, plameny dostali pod kontrolu do patnácti minut od nahlášení události. Zatímco posádka záchranné služby ošetřovala vážně popálenou ženu, hasiči poskytli předlékařskou pomoc dvěma mužům, kteří se během prvotního hašení hořící ženy nadýchali zplodin hoření.

Také tyto dva muže následně záchranná služba převezla k ošetření do karlovarské nemocnice, popálenou ženu pak přímo na specializované pracoviště pražské kliniky na Vinohradech.

Záchranáři nemohli kvůli špatným povětrnostním podmínkám povolat pro transport vrtulník, záchranná služba tak ženu převezla do Prahy sanitkou.

Výbuch poškodil strop v bytě, následkem tlakové vlny došlo k nadzvednutí stropu.

Protože příbuzní zraněné ženy byli v průběhu události ve špatném psychickém stavu, rozhodl velitel zásahu o povolání psychologa HZS Karlovarského kraje a jednoho člena jeho týmu posttraumatické intervenční péče. Oba pak poskytli příbuzným přímo na místě odbornou pomoc.

Zásah hasiči ukončili v devět hodin večer, přesná příčina výbuchu a následného požáru je zatím v šetření, předběžná škoda je 70 tisíc korun.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scania, CAS 32 T85, VEA Toyota)
  • JSDH Tašovice (CAS 15 Renault)
  • JSDH Stará Role (CAS 25 L101)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet