Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Autobus skončil v příkopu, na silnici mu pomohla těžká technika

Zimní počasí připravilo přes víkend řidičům na Náchodsku místy krušné podmínky. Rozbředlý sníh na vozovce a padající velké mokré vločky zapříčinily špatnou sjízdnost a viditelnost, jež leckterý řidič podcenil.

Od pátku 20. do neděle 22. ledna policisté řešili sedm větších dopravních nehod, u bezpočtu menších pak jen asistovali a motoristé si je dále řešili bez nich. Jedna z nehod skončila lehkým zraněním.

Většinou však řidiči jen počítali hmotné škody. Dvakrát viník od nehody ujel, jednou dokonce nechal na místě automobil opřený o zeď domu. Tyto nehody policisté ještě dále vyšetřují.

Do pondělního rána 23. ledna pak policejní hlídky po zavolání občanů na tísňovou linku 158 vyjížděly k osmi dalším nehodám. Jednou, napohled nejhorší, ale ve svém důsledku nakonec ani ne vážnou, se policisté zabývali ještě před rozedněním na Broumovsku.

Tam o půl šesté ráno linkový autobus, naštěstí ještě prázdný bez lidí, havaroval na silnici pokryté rozbředlým sněhem. Řidič autobusu se při průjezdu mírnou zatáčkou v Křinících dostal na kraji vozovky do vyšší vrstvy mokrého sněhu, po níž sjel až do potoka, kde uvízl na pravém boku.

Protože v autobuse nebyl ani jediný pasažér, vše dobře dopadlo, samotný řidič také zůstal nezraněn. Autobus položený na boku vyvázl jen s několika šrámy na dveřích a vysypaným oknem.

HZS HKK:

Profesionální hasiči z Broumova a Náchoda autobus vytáhli zpět na komunikaci, na místě spolupracovali s PČR.

Menší Iveco nakonec musela po rozednění přijet vyprostit těžká technika a za pomoci lan a jeřábu dostat zpět na kola. Nehoda je dosud v šetření.

por. Mgr. Eva Prachařová
Policie ČR

Sdílet