Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zničil tři auta

V neděli nad ránem došlo ve Zlíně k rozsáhlému požáru osobního auta a k poškození dalších dvou vozů zaparkovaných vedle místa požáru.

Dne 14. 5. 2006 v 02:24 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Zlíně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. Hornomlýnská došlo k požáru jednoho osobního automobilu zn. VW Corrado a k dalšímu poškození dvou zaparkovaných aut zn. Peugeot 206 SW a Saab Aero 9000.

Už při příjezdu hasičů byl první vůz celý v plamenech, druhý vůz hořel částečně a docházelo i k poškozování třetího zaparkovaného auta. Hasiči bleskově natáhli vysokotlaké vodní vedení a požár postupně uhasili. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Čtvrté vozidlo zn. Š 120 stačil jeho majitel přeparkovat z řady vozů ještě před zásahem hasičů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požárem způsobené škody byly celkově vyčísleny na 400.000 Kč. Největší škoda vznikla na vozidle zn. VW, které bylo požárem zcela zničeno. Na vozidle zn. Peugeot došlo k poškození celé jedné strany vozu a k hoření sedaček a interiéru. Třetí poškozený vůz měl zničený lak a plastové díly. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření, přičemž nebyla prozatím vyloučena technická závada, nedbalost neznámé osoby nebo dokonce úmyslné založení požáru.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet