Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hokejisté pro záchranáře: Sparta vzdává hold

V neděli 22. ledna 2012 se desítky hasičů v čele s generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru České republiky plk. Ing. Drahoslavem Rybou zúčastnily akce „Sparta vzdává hold“, kterou hokejisté věnovali těm, kteří denně nasazují své životy za ostatní.

Hokejový klub Sparta Praha již potřetí věnoval hokejový víkend právě hasičům, policistům, zdravotníkům a vojákům jako uznání za jejich každodenní práci. Sparťanští hokejisté odehráli nedělní utkání v dresech s logy jednotlivých složek, které budou následně vydraženy a výtěžek předán Nadaci policistů a hasičů.

„Od roku 2000 hasiči zachránili při svých zásazích více jak osmdesát tisíc osob, přitom bohužel zemřelo osm profesionálních hasičů a osm hasičů dobrovolných, a více jak čtyři tisíce hasičů se zranilo. Hokej je hra, život je život, a každé gesto, každá podpora pozůstalým rodinám a zraněným hasičům, každé uznání a uvědomění si jejich náročné práce je vždy na místě a velmi motivující. Sparťanští hokejisté projevili svůj obdiv nejen hasičům a za to jim patří i můj dík,“ řekl Drahoslav Ryba.


Ministr vnitra Jan Kubice společně s ředitelem Nadace policistů a hasičů Vladimírem Šuterou převzali z rukou předsedy představenstva hokejového klubu Sparta Praha Petra Břízy šek pro Nadaci v hodnotě 30 tisíc korun.

Hokejovému duelu fandilo více jak 11 500 diváků, především zástupců hasičů, policistů, zdravotníků a vojáků. Vítězství si ze zápasu odnesl zaslouženě tým Sparty Praha, který do sítě liberecké branky vstřelil celkem šest gólů. Liberečtí Tygři dokázali odpovědět pouze čtyřmi vstřelenými brankami.


Nadace policistů a hasičů má již desetileté trvání. Pomáhá zlepšit životní podmínky více jak šedesáti dětem z neúplných rodin po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu služby a snaží se zabezpečit důstojné podmínky 45 bývalým policistů a hasičů, kteří utrpěli při svém služebním nasazení těžkou zdravotní újmu, jež jim znemožňuje normální život.

Více o Nadaci policistů a hasičů na www.nadacepah.cz.

kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR

Sdílet