Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dřevostavbu ve Střelicích zničil požár

Pět jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů dnes v noci likvidovalo požár střechy dřevostavby ve Střelicích na Brněnsku. 

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali ve 2.47 hodin. K zásahu vyjely jednotky ze stanic v Točné, Hrázní, Bauerově a Lidické ulici v Brně a jednotka SDH Střelice. Při příjezdu místní dobrovolné jednotky, která byla na místě jako první, byla téměř celá střecha domu o půdorysu zhruba 12 krát 9 metrů v plamenech a části střešní konstrukce se propadaly do přízemí.

Hasiči proti plamenům nasadili čtyři vodní proudy. Po hašení zvenku objektu později dvěma proudy na oheň útočili zevnitř domu. Vodu v cisternách doplňovali z nedalekého hydrantu. Dům byl odpojen od přívodu plynu a elektřiny. Požár se podařilo dostat pod kontrolu ve 4.04 hodin. Po rozebrání prohořelých konstrukcí střechy a stěn a dohašení lokálních ohnisek hoření, která vyhledávali termokamerou, likvidaci požáru ukončili v 7.28 hodin.

V domě začalo hořet v přízemí a oheň se po konstrukci dřevostavby rozšířil do podkroví a na střechu. Při požáru nebyl nikdo zraněn, jeho příčinou bylo nevhodné napojení krbu do komínového tělesa. Způsobenou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 800 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet