Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dvě ranní nehody u Lanškrouna

Ve středu 25. ledna 2012 vyjížděli hasiči ze stanice Lanškroun ke dvěma dopravním nehodám.

K první vyjížděla jednotka v 7,31hod. Jednalo se o nehodu jednoho osobního vozidla , které v místní části Lanškrouna – Žichlínské Předměstí narazilo do mostku . Automobil zůstal částečně ve vozovce bez úniku provozních kapalin. Řidič utrpěl zranění a byl na místě ošetřen zdravotnickou záchrannou službou. Hasiči provedli protipožární opatření odpojením baterie a během čekání na Policii ČR byli odvoláni k druhé dopravní nehodě do Horní Čermné – Nepomuk.

Zde došlo v 8,40 hod. ke střetu dvou osobních vozidel Renault Twingo a Ford Escort. Na místo byly vyslány jěště profesionální jednotka ze stanice Žamberk a jednotka dobrovolných hasičů z Dolní Dobrouče.

Šlo o čelní náraz, při kterém utrpěli oba řidiči zranění a byli následně převezeni zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Lanškrouně. Vozidla byla zajištěna proti požáru a odklizena ze silnice. Hasiči ze stanice Lanškroun se poté vrátili k nehodě na Žichlínském Předměstí, provedli odtažení vozidel mimo komunikaci a předali místo Policii ČR.

Foto: www.hasicidobrouc.cz

Petra Malátková Hofmanová
HZS Pardubického kraje

Sdílet