Sobota 27. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž šel pomáhat k nehodě, zabilo ho další auto

K nehodě dvou vozidel, která bourala nezávisle na sobě, dnes dopoledne vyjížděli hasiči ke Staňkovicím na Ústecku. Při nehodě zemřel muž, ten dle svědků na místě šel pomoci k jednomu z havarovaných vozidel, druhým vozidlem byl sražen.

Zemřel při ní 40letý muž, který pomáhal při vyprošťování účastníků předešlé havárie vozidla, které dostalo na namrzlé vozovce smyk a skončilo v příkopu.

Následně kolemjedoucí řidička (43 let) osobního vozidla zn. Hyundai Götz nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, rovněž dostala smyk a vjela vpravo mimo komunikaci, kde právě srazila poškozeného. Při nehodě se vůz převrátil na střechu.

Sama řidička byla ve špatném psychickém stavu převezena do nemocnice s lehčím zraněním. Provedená dechová zkouška u ní neprokázala požití alkoholu. Hmotná škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Nehoda je v dalším vyšetřování policistů služby kriminální policie a vyšetřování.

Na místě zasahovala také jednotka HZS Ústeckého kraje z požární stanice Žatec, která zajistila místo nehody, řídila na místě dopravu a následně vyprostila havarovaná vozidla.

Foto: ppor. Michal Hrdlička

Zdroj: PČR nprap. Jaromíra Střelcová

Sdílet