Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v bytě vznikl při vaření, majitelka usnula

Dne 27. 1. 2012 ve 16:43 hod. byli hasiči informováni o požáru v bytě v Otrokovicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jednou cisternou a automobilovým žebříkem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z Otrokovic a Kvítkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v jednom z bytů na sídlišti Trávníky došlo k požáru v kuchyni.

Požár zpozorovali svědci, kteří viděli kouř v jednom z bytů na sídlišti. O události byli informováni hasiči. Ještě před jejich příjezdem se podařilo obyvatelům domu dostat se do bytu, když po zvonění a bouchání na dveře otevřela jeho majitelka. Jeden z mužů na lokalizaci požáru v kuchyni použil přenosný práškový hasicí přístroj, čímž zabránil dalšímu rozšíření plamenů.

Hasiči byli na místě požáru už za dvě minuty od výjezdu z nedaleké stanice. Bleskově vyběhli do třetího nadzemního podlaží a do bytu. Už lokalizovaný požár byl hasiči dohašen pomocí jednoduchých prostředků. Zakouřený prostor byl postupně odvětrán. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo, že majitelka si vařila jídlo na sporáku, když usnula a došlo k požáru potravin. Plameny zasáhly digestoř, osvětlení, stropní obklad a část kuchyňské linky.

Požárem způsobená škoda byla vyčíslena asi na 70.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 3 mil. Kč. Nedbalostní jednání bylo vyřešeno na místě v blokovém řízení.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet