Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči pod bangkokským Zlatým pahorkem

Přinášíme vám několik fotografií hasičské stanice z thajské metropole Bangkok, dislokované pod Zlatým Pahorkem, na kterém se nachází chrám Wat Saket.

Hasiči z této stanice jsou určeni jak pro ochranu chrámu, tak pochopitelně i pro svůj hasební obvod. K výjezdu mají zařazeny dva automobily Metz Multitalent LF 20 na podvozku Steyr, které pocházejí z roku 2006, k nim mají dále cisternovou automobilovou stříkačku rovněž na rakouském podvozku Steyr, která je novější.

Dále je zde starší technický automobil na podvozku Mercedes 1124 od Rosenbauera. Od tohoto nástavbáře mají k dispozici také prvozásahový automobil Mercedes-Benz Vario. V garáži má své místo i pick-up Ford, který je určen pro velitele a mimo drobnějších zásahů také různé hospodářské jízdy.

Zelená šipka označuje hasičskou stanici

K cisternám a dalším vozidlům na podvozcích Steyr, pořízených během uplynulých pěti let, se také váže jeden politický skandál, při kterém došlo Národní protikorupční komisí k obvinění bývalého ministra vnitra, bývalého ministra obchodu, bývalého guvernéra a pochopitelně i již bývalého ředitele oddělení hasičského sboru, začleněného pod Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Všechny osoby byly členy politické strany RAK.

Celý problém spočívá ve zjištěné předraženosti a nereálné ceně pořízených několika stovek hasičských vozidel Steyr a vybavení, právní kroky proto podniká Národní protikorupční komice i právě proti rakouskému výrobci podvozků. Smlouva mezi BMA a Steyrem byla zneplatněna a v současné době se řeší podané trestní oznámení na výše uvedené osoby u Nejvyššího soudu pro politicky činné osoby.

Foto: Mojmír Nebel

Sdílet