Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič si poranil nohu u požáru v Mokrovousích

Rozsáhlý požár stodoly, přístřešku a králíkárny u rodinného domu likvidovali hasiči dnes 1. února 2012 dopoledne v obci Mokrouvousy na Hradecku.

Hasiči byli o události informováni krátce před devátou hodinou ráno. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové – stanice Pražská a jejich kolegové Hořic, dále hasiči HZS podniku Čepro Cerekvice a dobrovolní hasiči z Nechanic a Mžan.

Požár zasáhl zděný objekt, který byl využíván jako garáž a úložný prostor pro osobní věci majitelů domu. Na půdě tohoto objektu byl uložen nábytek a další vybavení. Požár zničil celý půdní prostor a střechu, zasažen byl také přístřešek za objektem, pod kterým bylo uskladněno dřevo a uloženy stroje a různé nářadí.

Hasiči po celou dobu museli zasahovat v dýchacích přístrojích. Poblíž hořící stodoly byla postavena králíkárna a několik králíků v kotci během požáru uhynulo. Hasičům se podařilo zabránit rozšíření na rodinný dům, který stál zhruba dva až tři metry od hořící budovy.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v deset hodin dopoledne a zlikvidovali o dvě hodiny později. Při hasebním zásahu se zranil jeden z profesionálních hasičů, který si poranil nohu. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet