Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž na rybníku „Mlejňák“ se propadl ledem

Tři jednotky hasičů zasahovaly ve středu odpoledne na rybníku „Mlejňák“ u obce Chuchle poblíž Jeřišna na Havlíčkobrodsku. Pod devětatřicetiletým mužem se prolomil led a muž skončil v ledové vodě.

Informaci o události přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 15:51 hod. Na místo události okamžitě vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Chotěboř a Seč (Pardubický kraj) společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů ze Seče.

Muž byl domluven se svým bratrem na společném bruslení, k rybníku však přišel jako první. Bohužel při bruslení najel do míst, kde byl led velmi tenký a došlo k proboření. Když dorazil na místo i jeho bratr, našel na břehu jeho osobní věci a všiml si díry uprostřed rybníku. Ihned na místo přivolal hasiče.

Hasiči se k muži dostali za pomoci žebříku. Velmi rychle se jednotkám podařilo muže z vody vytáhnout a následně za pomoci člunu transportovat na břeh. Okamžitě byla u muže zahájena resuscitace. Muž byl následně letecky transportován do královehradecké nemocnice.

V 17:33 hod byl zásah ukončen a jednotky se vrátily zpět na základny.

Sdílet