Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři mrtví za pár hodin

Tragická noc v Plzeňském kraji. Během několika hodin od osmé hodiny večer do tří hodin brzy ráno na silnicích při třech dopravních nehodách vyhasly tři lidské životy.

K té první došlo včera (18. 5. 2006) po dvacáté hodině na výjezdu z Havlovic, na křižovatce na Babylon. Jednalo se o srážku dvou osobních automobilů. Za volantem jednoho z vozidel zůstala zaklíněna mrtvá řidička. Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči z Domažlic, ZZS a Policie ČR. Kromě vyproštění mrtvé hasiči vyprostili jeden osobní automobil z příkopu, asistovali odtahové službě, sorbentem zlikvidovali uniklé provozní kapaliny a uklidili. Zásah hasičů trval do půlnoci.

K druhé tragické dopravní nehodě došlo na silnici č. 230 mezi obcemi Stříbro – Ostrov, na křižovatce směr Kladruby, před jednou hodinou dnešního dne (19. 5. 2006). V tomto případě se jednalo o dopravní nehodu jednoho osobního automobilu. Na místo ihned vyrazili profesionální hasiči ze Stříbra a Tachova, ZZS a Policie ČR. Uvnitř vozidla v příkopu se nacházela jedna osoba, která byla v péči ZZS a nejevila známky života. Z vozidla neunikaly žádné provozní kapaliny. Hasiči u vozidla odpojili akumulátor a vyprostili mrtvou osobu patrně rómské národnosti. Zásah na místě hasiči ukončili před druhou hodinou ranní.

K té třetí a doufejme i poslední tragické dopravní nehodě došlo kolem třetí hodiny ranní dnešního dne (19. 5. 2006) na silnici mezi Holýšovem a Staňkovem. Tentokrát se jednalo o dopravní nehodu polského kamionu. Kamion skončil následkem nehody na boku v příkopu a řidič se nacházel zaklíněný pod kabinou. Zasahující profesionální hasiči ze Staňkova a dobrovolní hasiči z Holýšova pomocí vaků vrak kamionu nadzvedli a řidiče vyprostili, bohužel byl již mrtvý. Na místě byla také Policie ČR a ZZS. Hasiči dále asistovali odtahové službě a uklidili vozovku. Na místě hasiči zasahovali téměř do šesté hodiny ranní. Musel se rovněž překládat náklad.
Příčinu a míru zavinění všech tří dopravních nehod šetří Policie ČR.
Sdílet