Sobota 4. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Hajnicích hořela stodola, před polednem byl požár lokalizován

Tři jednotky hasičů likvidovaly od dnešního dopoledne požár stodoly, dílny a přístřešku v obci Hajnice na Trutnovsku.

Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 11:20 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova a dobrovolní hasiči z Hajnice se sedmi cisternami.

Při příjezdu první jednotky na místo hořela starší stodola, kde měl majitel zaparkované osobní vozidlo Renault Twingo, svářečku a další vybavení. K stodole byla přistavěna menší dílna a přístřešek pro domácí zvířata.

Hasiči požár před polednem lokalizovali a v současné době rozebírají zničené konstrukce objektu. Při požáru zřejmě uhynula některá z domácích zvířat. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun.

Šetření po příčinách vzniku požáru začne hned, jakmile bude požářiště dohašeno a bude možné vstoupit do prostoru zničeného objektu.


03.02.2012:

Po uhašení požáru mohl na místo nastoupit vyšetřovatel hasičů, který pátral po příčinách vzniku požáru. Ohledáním požářiště ve stodole bylo zjištěno, že ohnisko požáru se nachází před přední částí osobního vozidla Renault Twingo, které bylo zaparkované uvnitř.

Požár způsobila technická závada, kdy zřejmě došlo ke zkratování konektorů nabíječky akumulátoru. Požár zničil stodolu i vozidlo, dále vybavení dílny jako štípačku dříví, el. svářečku, hoblovačku, srovnávačku apod. a zhruba 5 m3 dřeva na otop.

Hmotná škoda činí 100 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Pod přístřeškem pro domácí zvířata uhynula jedna slepice.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet