Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní auto se střetlo ve Štítině s vlakem

Dnešního dne v době kolem čtvrt na jedenáct dopoledne řídil muž ročníku narození 1972 z Kobeřic osobní motorové vozidlo značky Kia Ceed ve směru od obce Štítina na obec Mokré Lazce na Opavsku.

Přejížděl na konci obce Štítina chráněný železniční přejezd, na kterém však došlo ke střetu pravé části automobilu s přední části osobního motorového vlaku, jedoucího ze železniční stanice Štítina rovněž na obec Mokré Lazce a dále na Ostravu.

Jak uvedl při prvotním šetření čtyřicetiletý řidič automobilu, tak při příjezdu k železničnímu přejezdu neviděl, že by jeho signalizace byla v činnosti a rovněž sdělil, že byl v té chvíli oslněn sluncem.

V době šetření této dopravní nehody ze strany policistů z obvodního oddělení PČR v Kravařích a policistů ze skupiny dopravních nehod dopravního inspektorátu Územního odboru Policie České republiky v Opavě však výstražné světelné i zvukové znamení železničního přejezdu bylo zcela funkční.

Strojvedoucím je muž ročníku narození 1950 a ve vlaku v době střetu cestovalo 20 osob, kterým nebylo způsobeno žádné zranění. Zranění však utrpěl řidič osobního motorového vozidla značky Kia a jeho spolujezdec, muž ročníku narození 1967 z Kravař.

Oba tito muži byli převezeni sanitním vozidlem RZS do Slezské nemocnice v Opavě k lékařskému ošetření a vyšetření, kdy jejich rozsah zranění ještě není přesně určen.

Orientační dechové zkoušky u řidiče vozu i u strojvedoucího vyzněly negativně. Vše je nadále v prověřování a v prošetřování.

Zasahovaly 2 jednotky hasičů – HZS MSK Opava a SŽDC Ostrava.

René Černohorský
KŘP Moravskoslezského kraje
Policie ČR

Sdílet