Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Shořela pila za 6 milionů

U rozsáhlého požáru v areálu pily v Bílovci na Novojičínsku (Opavská ulice) zasahovali hasiči Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Bílovec a Nový Jičín v průběhu noci z 19. na 20. května 2006.

K požáru vyjeli 10 minut před 23. hodinou a poslední jednotky opustily požářiště dnes ráno, krátce po šesté hodině. S likvidací požáru profesionálním jednotkám vydatně pomáhaly i jednotky sboru dobrovolných hasičů z Bílovce, Fulneku, Studénky, Slatiny a Tísku. Na místě požáru zasahovalo celkem 15 hasičských vozů.
Požár zachvátil pilnici, stolárnu a střechu správní budovy. Požár hořel na ploše cca 40 × 15 m, hasiči nasadili vodní proudy na hašení hořícího dřeva a na chlazení a ochranu sousedního objektu. Ten se podařilo částečně uchránit. V jednu hodinu po půlnoci se požár podařilo lokalizovat tak, že nedocházelo k jeho dalšímu šíření. Krátce po druhé hodině hasiči zahájili rozebírání konstrukcí objektu pily a dohašování požáru. Ve tři hodiny ráno se požár podařilo zlikvidovat a objekt byl před šestou hodinou ranní předán majiteli.
V průběhu požáru byl zraněn jeden ze zasahujících hasičů. Škoda způsobená požárem byla předběžně stanovena na 6,5 milionu korun. V současné době probíhá na místě šetření příčin požáru vyšetřovateli hasičů a Policie ČR.

Foto: Jakub Kozák a HZS MSK

Naše redakce obdržela od pana Karla Kiliána video z požáru pily v Bílovci .Video si můžete stáhnout ZDE …(AVI 50 MB).
Sdílet