Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seniorka zemřela ve Valašském Meziříčí při požáru plynového ohřívače vody

Dne 5. 2. 2011 v 11:06 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po požáru v rodinném domě ve Valašském Meziříčí.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru plynového ohřívače vody a k tragickému úmrtí seniorky.

Hasiči byli o pomoc požádáni zdravotnickou záchrannou službou, na kterou bylo ohlášeno zranění ženy v domě. V domě byl cítit plyn a byly nalezeny stopy po požáru.

Hasiči byli na místě události za tři minuty po výjezdu ze stanice. V době našeho příjezdu se zdravotníkům podařilo uzavřít přívod plynu a zabránit jeho dalšímu úniku do domu. Velitel zásahu potvrdil úmrtí seniorky, kterou nebylo možné zachránit. Při průzkumu byl nalezen požárem zasažený plynový ohřívač. Pomocí detektoru nebyly naměřeny nebezpečné koncentrace plynu. Obytný prostor byl odvětrán po otevření.

Seniorku doma nalezli přátelé, když nepřišla na pravidelnou nedělní bohoslužbu a začali ji hledat. Sami také potvrdili, že její manžel je v nemocnici, kam byl odvezen před dvěma dny s podezřením na otravu plynem. Velitel zásahu nechal na místo přivolat vyšetřovatele hasičů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování potvrdilo požárem zasaženou karmu. Přesná příčina vzniku události je nadále ve společném šetření hasičů i policie. Zjišťuje se také přesná příčina úmrtí seniorky, která vyšetřovatele přiblíží k průběhu vzniku mimořádné události. Požárem způsobené hmotné škody byly odhadnuty na 3.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet