Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vratimov Cup TFA

SDH Vratimov Vás zve na soutěž v disciplínách TFA (Toughest Firefighters Alive). Přijďte si vyzkoušet své fyzické schopnosti.Ilus­trační foto.

Termín: 17. 6. 2006

Místo konání: Hasičská zbrojnice SDH Vratimov

Časový harmonogram soutěže:
9:00–9:45 registrace soutěžících
9:45–10:00 seznámení soutěžících s tratí
10:00 začátek soutěže
cca 15:00 vyhlášení výsledků

Startovné:
100 Kč za soutěžícího (v ceně startovného je zahrnuto občerstvení)

Kategorie:
Soutěžící startují v jediné kategorii (tzv. OPEN). Minimální věk soutěžícího je 18 let (dovršen nejpozději 16. 6. 2006).

Pravidla soutěže:
Každý soutěžící je povinen absolvovat celou trať a překonat v určeném pořadí překážky na trati (viz. dále uvedený popis trati). Celou trať musí soutěžící absolvovat s nasazenou maskou dýchacího přístroje. V případě, že soutěžícímu dojde vzduch v láhvi dýchacího přístroje před dokončením trati, bude diskvalifikován. Stejně tak pokud si masku v průběhu trati sundá nebo nedokončí průchod tratí do 15 minut od startu.

Výzbroj a výstroj soutěžícího:
Kompletní zásahový oblek (kabát a kalhoty, včetně vnitřní vložky), tričko (musí být oblečeno pod kabátem). Zásahová přilba, zásahová obuv a rukavice. Dýchací přístroj s ochrannou maskou, vše schváleného typu. Veškerou výstroj a výzbroj si zajišťují soutěžící.

Popis trati:
Po startu soutěžící rozvine libovolným způsobem na vyznačenou vzdálenost dva proudy B, každý složen ze 3 hadic B zakončený proudnicí. Následuje překonání dvoumetrové bariéry libovolným způsobem. Pro překonání bariéry se nesmí využít boční ocelová konstrukce překážky. Soutěžící pokračuje k „hammerboxu“, kde provede 60 úderů 10 kilogramovým kladivem. 30 do horní desky boxu a 30 do desky spodní. Poté po žebříku vystoupí na plošinu lešení cca 4 m nad zemí a pomocí lana vytáhne na plošinu 30 kilogramové závaží, které vyzvedne přes zábradlí plošiny a odstaví je na plošině. Při sestupování z lešení není dovoleno na zem ze žebříku seskakovat. Následuje výstup po schodišti do třetího podlaží budovy hasičské zbrojnice. Soutěžící při výstupu nese 2 kusy hadice C upevněné na popruhu a proudnici. Proudnici odloží ve třetím podlaží na určené místo. Hadice snese zpět a odloží před budovou do vyznačeného prostoru. Na posledním úseku trati soutěžící přemístí po dráze dlouhé cca 35 m figurínu o hmotnosti 80 kg. Měření času je ukončeno poté, co soutěžící i celá figurína překoná cílovou čáru.
Celá trať má pevný asfaltový povrch (vnitřní schodiště budovy lino a dlažba). Soutěžící nastoupí na start kompletně ustrojen s nasazenou maskou dýchacího přístroje.

Vyhodnocení:
Bude provedeno do 20 minut po ukončení soutěže. O umístění rozhoduje dosažený celkový čas. Čas se měří ručně. První tři soutěžící obdrží věcné ceny.

POZOR !!!!!!!!! Všichni soutěžící musí být odborně a fyzicky způsobilí používat dýchací přístroj. Soutěžící startují na vlastní nebezpečí !!!!!!!!!!!

Organizační: Počet startujících je omezen na celkově 60 osob. Prosíme proto o potvrzení Vaší účasti a přihlášení do soutěže společně s počtem soutěžících nejpozději do 10. 6. 2006. Přihlásit soutěžící je možno písemně na níže uvedenou adresu, nebo e-mail. Soutěžící budou přihlašování dle data příchodu přihlášky. Po naplnění výše uvedeného počtu již další soutěžící nebudou do soutěže přihlášeni. O případném nepřijetí do soutěže budou včas vyrozuměni. Prosíme proto, aby součástí přihlášky byl i kontakt na přihlašované soutěžící. Propozice a průběžný počet přihlášených soutěžících budou uveřejněny na internetových stránkách sboru (viz. níže)

Kontakt: SDH Vratimov
Na příčnici 31
Vratimov 739 32
e-mail: hasici-vratimov@volny.cz
www: www.volny.cz/hasici-vratimov
telefon: 604 35 85 46 Vlček Dalibor
604 47 46 80 Biedroň Radim

Sponzoři soutěže:

OMV – AUTO –Pončík – Vratimov – autoservis a pneuservis

SDH Vratimov

BIKE Sport Vratimov- cykloservis a skiservis, prodej kol a sportovního vybavní

Ro-Roubičkovi Vratimov – prodej kol a sportovního vybavení


Na Vaši účast se těší pořadatelé!!!!!!
Sdílet