Pondělí 6. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Rožnově se po nastartování vzňalo auto, další dvě požár poškodil

Dne 5. 2. 2012 ve 13:43 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka městských hasičů z Rožnova pod Radhoštěm s další cisternou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. Š Favorit.

Majitel vozidla se snažil auto nastartovat po předchozím neúspěchu v minulých dnech. Za hlubokého mrazu se mu to tentokrát podařilo a po několika minutách se motor rozběhl. O chvíli později se však objevil kouř u středového sloupu vozu.

Majitel běžel pro kbelíky s vodou a marně se snažil skrytý požár hasit. Přitom však nechal otevřené všechny dveře auta a k požáru se dostal čerstvý vzduch. Pomoc nepřinesla ani snaha sousedů, kteří přiběhli s přenosnými hasicími přístroji. Požár se nepodařilo zvládnout a na místo museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě požáru do čtyř minut od výjezdu ze stanice v Rožnově pod Radhoštěm. Vůz byl požárem zcela zachvácen a došlo k poškození také dvou okolo stojících aut. Požár byl postupně lokalizován a následně uhašen. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další auta před zničením. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Majitel vypověděl příběh o startování vozu a o následném požáru. Vyšetřovatel se domnívá, že příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci vozu. Požárem způsobené škody na třech autech byly odhadnuty na 140.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek asi za 200 tis. Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet