Pondělí 6. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ženě, která vyhrožovala v Praze bombami, hrozí až pět let

Přibližně v půl desáté dopoledne přijali operátoři linky 158 oznámení, že na zastávce tramvaje na Strossmayerově náměstí stojí hledaná žena.

Dle oznamovatele se má jednat o dívku, která je podobná té, která měla v průběhu minulého týdne několikrát volat na tísňové linky a vyhrožovat uložením bomb. Na základě tohoto oznámení vyjeli do zmiňované lokality policisté pohotovostní motorizované jednotky a Místního oddělení Letná.

Ti v naprostém klidu, aby nevyplašili podezřelé, na zastávce u Holešovické tržnice nastoupili do tramvaje a podezřelou dvojici oddělili od ostatních cestujících, aby nedošlo k ohrožení nezúčastněných osob. Poté policisté zmiňovanou osmnáctiletou dívku a devatenáctiletého mladíka jakožto spolupachatele zadrželi.

Po převozu na policejní služebnu následoval výslech, při kterém se dvojice doznala, že v průběhu minulého týdne celkem třikrát volali na tísňové linky a vyhrožovali uložením bomb. Konkrétně ve čtvrtek na Hlavním nádraží, v pátek na nádraží Smíchov a v neděli na dvou místech v Praze 6 a Praze 4. U některých z těchto událostí asistovali policistům i hasiči.

Z toho důvodu obvinil vyšetřovatel dvojici z trestného činu šíření poplašné zprávy. V případě odsouzení hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na tři roky, dívce, jelikož se tohoto jednání dopustila opakovaně, až na pět let. Vůči oběma obviněným podal vyšetřovatel podnět k uvalení vazby.

kpt. Mgr. Tomáš Hulan, PČR

Sdílet