Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody komplikovaly provoz na D1 na Vysočině

Sníh a námraza potrápily dnes řidiče na dálnici D1 a hasiči měli plné ruce práce s odstraňováním následků dopravních nehod.

Informaci o první dopravní nehodě přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 07:29 hod. Na 100. km dálnice D1 ve směru na Prahu se střetla čtyři osobní vozidla a dodávka. Při nehodě byl lehce zraněn jeden z řidičů. Zasahující jednotka profesionálních hasičů ze stanice Humpolec mu poranění na hlavě ošetřila. Po nehodě se v místě začaly ihned tvořit dlouhé kolony. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin.

Hned od této nehody přejížděla jednotka k další dopravní nehodě, která se odehrála na 98. km dálnice D1 ve stejném směru. Nehoda byla na tísňovou linku HZS Kraje Vysočina ohlášena v 07:50 hod. Při střetu osobního vozidla a dodávky nebyl nikdo zraněn. Po nehodě zůstal v místě průjezdný pouze jeden jízdní pruh. Z dodávky se na vozovku vysypal převážený náklad – sudy a plastové lahve. Jednotka provedla na vozidlech protipožární opatření a zamezila možnému úniku provozních kapalin. Na vyproštění dodávky byla na místo povolána specializovaná firma. V 08:55 hod byl provoz na dálnici kvůli vyprošťování zcela zastaven. K plnému obnovení provozu došlo v 09:51 hod.

V 08:09 hod se na stejném kilometru, ale v opačném směru (tj. na 98. km D1 ve směru na Brno) střetla čtyři osobní vozidla. I tato nehoda se naštěstí obešla bez zranění osob. Humpolečtí hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření.

V 09:15 hod se střetla na 97. km dálnice D1 tři osobní vozidla. K likvidaci následků byla na místo vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pelhřimov. Posádky vozidel vyvázly z nehody bez zranění. Hasiči na vozidlech provedli protipožární opatření a zamezili možnému úniku provozních kapalin.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet