Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Motorkář se srazil s autem

V neděli odpoledne došlo mezi Jarošovem a obcí Bílovice k velmi těžké dopravní nehodě mezi osobním autem a motocyklem, při které bylo několik osob vážně zraněno.

Dne 21. 5. 2006 ve 14:00 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u Jarošova.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi Jarošovem a obcí Bílovice došlo k velmi těžké dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Forman a motocyklem zn. Honda CBR.

Po vzájemném čelním střetu motocyklu s bokem osobního auta došlo k několika vážným zraněním. Hasiči museli za pomoci vyprošťovací techniky vypáčit zdemolované dveře a vytáhnout zraněnou spolujezdkyni z přední sedačky. Hasiči zraněnou ženu předali do péče lékařů a do sanitky pomohli i s transportem těžce zraněného řidiče motocyklu. Zraněn byl i řidič osobního auta a pravděpodobně ještě další, nejméně jedna, osoba. Všichni zranění byli převezeni ve dvou vozidlech zdravotnické služby do nemocnice.

Přesný počet zraněných a příčina vzniku dopravní nehody je v šetření policie. Uniklé provozní kapaliny z motocyklu zasypali hasiči sorbenty a po zadokumentování nehody pomohli s úklidem vozovky a s odstraněním vraků.

Dopravní nehoda způsobila celkové uzavření silnice a veškerá doprava byla odkláněna hlídkami policie.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet