Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Převrácené nákladní auto zablokovalo dopravu u Leskovce

Dnes 8. února 2012 v 04:31 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě u obce Leskovec. Podle svědků přejela řidička osobního auta do protisměru, kde narazila do nákladního auta převážejícího mléčné výrobky.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína se dvěma vozy, kterou následně posílily další dvě jednotky profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se speciálním protichemickým autem a z Kroměříže s jeřábem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/57 došlo ke střetu osobního auta zn. VW a nákladního vozu zn. DAF.

Policie ČR:

Pětačtyřicetiletá řidička ze Zlína jedoucí s vozidlem VW Bora ve směru ke Vsetínu, přejela zřejmě vlivem mikrospánku do protisměru, kde se střetla s nákladním vozidlem.

Dvaatřicetiletý řidič nákladního vozidla DAF se snažil strhnou řízení vpravo, aby zabránil čelnímu střetu. Srážce se mu zabránit nepodařilo, s autem se převrátil na pravý bok. Při dopravní nehodě byli oba řidiči zraněni lehce. Jejich dechové zkoušky byly negativní.

Na vozidlech vznikla škoda předběžně za 100 000 korun a na mlékárenských produktech, které řidič z Kladerub v nákladním vozidle DAF vezl, škoda za 20 000 korun. Ze zavinění dopravní nehody je podezřelá řidička z osobního vozidla.

Z nedalekého Vsetína byli hasiči na místě za pět minut po výjezdu ze stanice. Hasiči se prioritně postarali o zraněnou řidičku. Pomocí mechanických páčidel vnikli do vozidla a ženu vytáhli ven. Po uložení na lůžko zdravotníků byla umístěna do sanitního vozu, a po nutném ošetření byla odvezena do nemocnice.

Po dalším průzkumu si velitel zásahu nechal na místo vyslat protichemický speciál a vyprošťovací vozidlo na zvednutí nákladního auta. Při nehodě došlo k uražení palivového hrdla nádrže nákladního auta. Vozidlo bylo plně natankované a hrozil větší únik nafty do okolí.

Hasičům se nakonec podařilo hrdlo nádrže utěsnit a zabránit případnému ekologickému ohrožení.

06:00
Podařilo se uvolnit jeden jízdní pruh a doprava je řízena kyvadlově. Práce na odstranění nákladního auta dál pokračují.

06:20
Řidič nákladního auta začal pociťovat bolesti zad po nehodě a byl odvezen do nemocnice k vyšetření. Začalo zvedání nákladní auta. Doprava je znovu zastavena.

07:15
Nákladní auto je zpět na kolech. Doprava je znovu řízena kyvadlově po jedné polovině vozovky. Mlékárny na místo vysílají náhradní vozidlo pro překládku nákladu a odtažení vozidla.

08:00
Pracovníci mlékáren překládají náklad mléčných výrobků. Připravuje se odtažení poškozeného nákladního auta.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet