Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kamion u Náchoda zatarasil celou vozovku

Velké potíže dnes časně ráno způsobil havarovaný kamion motoristům na silnici mezi Náchodem a Novým Městem nad Metují. Krátce po čtvrté hodině ráno havaroval kamion na silnici /14 v úseku mezi Náchodem a Vrchovinami.

Řidič jedoucí s kamionem s návěsem na přímém úseku vozovky v klesání najel na pravou krajnici. Z ní sjel vpravo do příkopu, kde přední částí vozu narazil do betonového mostku a dopravních značek. Přitom se převrátil na pravý bok a kamion zůstal ležet napříč vozovkou.

Řidič byl vozidlem rychlé záchranné služby převezen do nemocnice na vyšetření s podezřením na lehké zranění, které se naštěstí nepotvrdilo. Pouze vznikla hmotná škoda na tažném vozidle ve výši přibližně 300.000 korun a na návěsu přibližně 500.000 korun.

HZS HKK:

U nehody zasahovali hasiči ze stanice Náchod a JSDH Nové Město nad Metují.

Další škody utrpěl též betonový mostek a dopravní značení, asi 15.000 korun. Alkohol by u řidiče vyloučen dechovou zkouškou, technická závada nebyla na místě zjištěna ani uplatněna. Policisté vyšetřili a uzavřeli dopravní nehodu přímo na místě uložením blokové pokuty za nesprávný způsob jízdy řidiči nákladního vozu ve výši 2.000 korun.

Havarovaný kamion pak komplikoval dopravu ještě několik hodin. Silnice 1/14 v úseku mezi Náchodem a Vrchovinami je od časných ranních hodin uzavřena a za pomoci policie a dopravního značení je doprava odkláněna přes Provodov-Šonov. Podle posledních informací vozovka stále není průjezdná a na vyproštění kamionu se stále čeká.

por. Mgr. Eva Prachařová, PČR

Sdílet