Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střecha domu shořela, ve Šternberku zasahovaly čtyři jednotky

Čtyři jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů likvidovaly dnes po poledni požár střechy a podkrovních místností rodinného domku na ulici Palackého ve Šternberku.

Informaci o požáru převzala linka tísňového volání čtyři minuty před třináctou hodinou ve středu 8. 2. 2012. Včasné zpozorování majitele domu a okamžité přivolání hasičů vedlo k rychlé likvidaci požáru.

Společně se třemi jednotkami profesionálních hasičů Olomouckého kraje a to ze stanic Šternberk, Olomouc a Uničov vyjela na pomoc také jednotka dobrovolných hasičů Bohuňovice.

Místní jednotka hasičů byla na místě během několika minut. Rychlý průzkum v dýchací technice a nalezení ohniska požáru zabránil většímu rozšíření na celou střešní konstrukci.

Hasiči poté dohašovali menší ohniska požáru, rovněž bylo nutné část střechy odkrýt a odstranit požárem ohořelé krovy a zamezit tak případnému opětovnému vznícení. Následně hasiči provedli vynošení ohořelého vybavení ze dvou podkrovních místností a pomocí přetlakové ventilace odvětrali a ochladili zakouřené místnosti.

Majitel objektu byl v době vzniku požáru doma, po tom co zjistil náznaky hoření ihned povolal hasiče. Příčina požáru byla stanovena po technické závadě na elektroinstalaci a výše škody stanovena na 800 tis korun. Při požáru i následné likvidaci nedošlo k žádnému zranění osob.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet