Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sněhové přeháňky a kluzké silnice v Pardubickém kraji zaměstnávaly hasiče

Trvalé sněhové přeháňky a kluzké silnice v Pardubickém kraji způsobily ve čtvrtek 9. února problémy řidičům.

Hned v ranních hodinách vyjížděli hasiči ze stanice v Lanškrouně k nehodě dvou vozidel do Třebovic. V jednom vozidle cestovaly čtyři osoby, které neutrpěly žádná vážná zranění. Ve druhém automobilu cestovala jedna osoba, která byla předána do péče zdravotníkům. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních náplní a také pomohli s naložením havarovaných automobilů na vozidlo odtahové služby.

Pardubičtí hasiči dopoledne zasahovali u nehody dvou vozidel na křižovatce ulic Věry Junkové a Na Drážce v Pardubicích. Na místě zasahovala také zdravotnická záchranná služba, která si do péče převzala těhotnou řidičku. Další účastníci nehody vyvázli bez zranění. Hasiči provedli odpojení akumulátorů, zasypali uniklý olej sorbentem. Místo nehody po odstranění následků hasiči předali policistům.

Sedm minut před polednem vyjížděli holičtí hasiči k nehodě do Velin, kde skončilo osobní vozidlo na střeše. Na místě byla jedna zraněná osoba, jednalo se o těhotnou ženu, kterou zdravotníci převezli do nemocnice na vyšetření. Z vozidla vytekla pouze chladicí kapalina. Hasiči odpojili akumulátor a policisté odklonili dopravu.

Před půl třetí odpoledne zasahovali chrudimští hasiči na silnici z Chrudimi směrem na Kočí, kde řidička pravděpodobně nezvládla vozidlo, dostala smyk a narazila do stromu. Ke zranění řidičky nedošlo.

K další nehodě chrudimští hasiči vyjížděli minutu před 16 hodinou do ulice Obce Ležáků v centru města, kde došlo ke střetu dvou osobních vozidel Renault Kango a Opel Corsa. Zraněný řidič z Opelu byl po příjezdu jednotky v péči zdravotnické záchranné služby. U obou událostí jednotka provedla protipožární opatření a vrátila se na základnu.

Příčiny všech nehod vyšetřují policisté.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet