Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladý záchranář 2006  – slunce i déšť.

Letošní soutěž Mladý záchranář o putovní pohár ředitele Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje, která se konala v pátek 19. května v okolí Erbenovy vyhlídky v Ústí nad Labem – Doběticích, byla trochu deštivá.

Ne, že by se sluníčko za celou dobu neukázalo, ale občas se dost nepříjemně schovalo. Přesto 14 družstev dětí z jedanácti základních škol z Ústecka předvedlo dobrý výkon.
Žáci 6.-8. tříd soutěžili ve čtyřčlenných družstvech na 10 stanovištích více než dvoukilometrové trati. Soutěžilo se například ve střelbě ze vzduchovky, hodu záchranným lanem, přechodu přes zamořený prostor po dvojitém laně, první pomoci, orientaci v terénu, znalostech hasebních látek a prostředků a znalostech ochrany člověka za mimořádných situací.
Soutěž je zaměřena na prověření znalostí z oblasti ochrany obyvatelstva získaných ve škole a prověření fyzické zdatnosti.
Vyhrálo družstvo Základní školy Elišky Krásnohorské, druzí byli žáci ze Základní školy Velké Březno a bronzové medile získala Základní škola Rabasova. Všichni soutěžící získali upomínkový diplom.
Akci spolupořádal Svaz CO ČR Ústí nad Labem, Krajské sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka a Okresní sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústí nad Labem, Magistrát Ústí nad Labem (odbor péče o občany a odbor mimořádných situací), Český červený kříž a Městská policie Ústí nad Labem.
Sdílet