Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Návštěva delegace z Finska

Na pozvání generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR a náměstka ministra vnitra genmjr. Ing. Miroslava Štěpána navštívila ve dnech 13. – 17. 5. 2006 Českou republiku finská delegace, vedená jeho protějškem Pentti Partanenem, generálním ředitelem Úřadu pro záchranné služby Finska.

Generál Štěpán své finské kolegy podrobně seznámil s působností, strukturou a úkoly Hasičského záchranného sboru ČR, informoval je o konceptu ochrany obyvatelstva v České republice a představil Integrovaný záchranný systém ČR.

Finsko bude od července 2006 předsedat Evropské unii a představitelé generálního ředitelství HZS ČR tak mohli v rámci společné diskuse získat cenné informace o přípravách severské země na tuto náročnou úlohu, a to zejména v oblasti civilní ochrany. Jen připomeňme, že Česká republika převezme předsednictví EU v roce 2009.

Finští odborníci navštívili také Operační a informační středisko generálního ředitelství HZS ČR. Na závěr svého pracovního pobytu v naší zemi pak zavítali do Brna na 13. ročník veletrhu požární a bezpečnostní techniky a služeb PYROS/ISET a nenechali si ujít ani mezinárodní konferenci PYROMEETING 2006, jež se konala v rámci tohoto veletrhu.

por. PhDr. Petr Kopáček
tiskový mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Sdílet