Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: TFA Velký Ořechov 2012 absolvovaly dvě ženy

Třetí ročník závodu o nejtvrdšího hasiče TFA Velký Ořechov 2012 – AlpiCenter.cz, se uskutečnil v neděli 15. dubna 2012 v prostoru víceúčelového hřiště ve Velkém Ořechově. Naše redakce byla na místě i s kamerou.

Zamračené počasí nevěštilo nijak hladký průběh. Organizátoři – a ostatně i soutěžící a diváci – však nakonec mohli být spokojeni, protože od začátku do konce obloha držela vodní kapky na uzdě – nepadla snad ani jedna.

Zima snad vadila jen přihlížejícím divákům, závodníci se plně soustředili na své soutěžní výkony.

Závodilo se celkem ve dvou kategoriích. Kategorie A s aktivním dýchacím přístrojem a kategorie B, kde byl přístroj jen zátěží. Na start se nakonec přihlásilo 55 závodníků z řad profesionálních a dobrovolných hasičů.

Nejdále to měl do Velkého Ořechova asi Jaroslav Poukar z HZS Jihočeského kraje, který si však s tratí poradil nakonec nejlépe – s časem 2:46 se jako jediný dostal pod 3 minuty a svou kategorii vyhrál.

V kategorii B zvítězil Tomáš Pláňava z JSDH Zahnašovice, který zdolal nástrahy tratě těsně nad tři minuty, přesněji za 3:01.


POŽÁRY.cz hodnotí:
Každým rokem silnější účast i profesionálních borců. Jedna z těch náročnějších akcí i pro dobrovolné hasiče dělá z TFA Velký Ořechov prestižní soutěž, která vás prověří na úvod sezóny a můžete tak zjistit jak jste na tom.


Letos se na startu závodu objevily dvě ženy. První byla již známá Daniela Podolová z SDH Zahnašovice, která poprvé zkoušela TFA už v Tovačově. Ořechov však pro ní byl silným oříškem – hlavně při vytahování hadic jí musel nenápadně pomoci člen technické čety.

I přes tento gentlemansky přehlížený nedostatek se Daniela poprala s tratí docela dobře (v čase 6:05) a sklidila potlesk.


Naše kompletní fotogalerie z akce na webových albech Picasa
v článku je zveřejněn pouze výběr


Překvapením pro diváky, ale i pro naší redakci na místě závodu, bylo nečekané nasazení další závodnice něžného pohlaví. V úplném závěru vyběhla na trať Kateřina Palová z SDH Malenovice, která si s nástrahami náročného ořechovského TFA poradila z dvojice žen o poznání lépe (v čase 4:33).

Hadice pro ní nebyly problém a zkrácenou trať pro figurínu zdolala perfektně. Snad se s Katkou uvidíme i při dalších závodech TFA a budeme ji tak mít možnost vyzpovídat na redakční kameru.


A jak to tedy dopadlo „na bedně“?

KATEGORIE A:

  1. Jaroslav Poukar, HZS Jihočeského kraje, čas 2:46,51
  2. Milan Pařil,HZS kraje Vysočina – Telč, čas 3:01,77
  3. Petr Smilek, SK hasiči Zlín, čas 3:07,79

KATEGORIE B:

  1. Tomas Pláňava, JSDHO Zahnašovice, čas 3:15,54
  2. Miroslav Šesták, SDH Vésky, čas 3:25,09
  3. Tomas Olivík, SDH Loukov, čas 3:27,27

Sdílet
Přiložené soubory
tfa2012_vysledovkaa.pdf zobrazit online PDF 21 kB
tfa2012_vysledovkab.pdf zobrazit online PDF 21 kB