Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru garáže a domu zemřel v Českých Budějovicích člověk

Devět minut před půlnocí byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár domu v Českých Budějovicích v ulici Jar. Hůlky. Dle informací získaných z tísňové linky, mělo hořet přízemí domu a garáž. K zásahu okamžitě vyjely osádky tří cisteren z českobudějovické požární stanice.

Když hasiči přijeli na místo, velitel zásahu po provedeném průzkumu nahlásil, že hoří plamenem přízemí rodinného domu a že ohnisko požáru je pravděpodobně v garáži, kde hoří zaparkované osobní auto. Zasahující hasiči okamžitě zahájili hasební práce. V 0:33 hodin bylo na operační středisko nahlášeno, že požár vozu v garáži je uhašen.

Z domu před požárem utekla jedna osoba, kterou si do své péče převzali zdravotníci ZZS. Osoba uvedla, že v domě se nachází ještě další člověk. Hasiči okamžitě započali s hledáním, které bylo ztíženo velmi silným zakouřením domu.

Po několika minutách byla i druhá osoba ve velmi špatném zdravotním stavu vynesena z domu ven. Bohužel po dalších minutách svým zraněním podlehla. Lékař ZZS konstatoval smrt.

V 0:53 hodin byl požár celého domu zcela zlikvidován, osádky cisteren požářiště postupně opustily.

V šetření vyšetřovatel HZS společně s Policií ČR stanovil výši škody na Kč 200 000,–-, hodnota uchráněného majetku je Kč 2 000 000,–-.

Příčinu vzniku požáru budou hasiči a policisté šetřit v následujících dnech.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet