Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto narazilo do domu, při nehodě se zranil řidič

Dne 12. 2. 2012 ve 21:38 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii auta v obci Nedakonice.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Nedakonic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii osobního auta zn. Ford Focus.

Řidič nezvládl jízdu a s autem havaroval mimo komunikaci, kde čelně narazil do domu. Při havárii si způsobil zranění na hlavě. Ve voze zůstal ležet přes přední sedadla až do příjezdu záchranářů.

Hasiči byli na místě havárie za sedm minut po výjezdu ze stanice. Obézní muž byl stále ve voze a bylo nutné ho vytáhnout. Se zraněným obličejem byl postupně vytažen z vraku auta a umístěn na transportní nosítka. Následně byl přenesen do sanitního vozu, kde mu byla poskytnuta odborná lékařská pomoc. Po ošetření byl muž odvezen do nemocnice k další nezbytné péči.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost dopravy. Havárii na místě šetřila policie.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet