Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár uskladněných věcí v novém domě v Liptále

Dne 12. 2. 2012 v 17:40 hod. byli hasiči informováni o požáru rodinného domu v obci Liptál.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky dobrovolných hasičů z obcí Liptál, Vsetín a Vizovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru dílny nového rodinného domu.

Požár vznikl v prostoru dílny nového rodinného domu. Požár zjistili sami majitelé, kteří také okamžitě proti plamenům zasáhli. Sami použili jak jeden přenosný hasicí přístroj, tak si pomohli i přírodním sněhem. Požár se jim podařilo částečně lokalizovat až do příjezdu hasičů.

Dojezd cisteren k domu na samotách byl komplikovaný horší dostupností, a tak první cisterna dorazila za patnáct minut po výjezdu ze stanice. Hasiči bleskově rozvinuli vysokotlaké vodní vedení a k hořící dílně se dostali přes garáž. Požár byl postupně dohašen a bylo zabráněno dalšímu rozšíření na nový dům. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Majitelé uvedli, že v domě bydlí teprve jeden den. Dům majitelé zařizovali a značnou část věcí měli zatím v garáži a dílně. Po zjištění požáru se také snažili plameny hasit.

Požár zasáhl část uskladněných osobních věcí a majitelům způsobil škodu za 300.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek nového domu za 3,2 mil. Kč.

Další šetření příčiny vzniku požáru pokračuje v pondělí ráno.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet