Pondělí 20. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do Berounky spadlo dítě, kolemjdoucí ho naštěstí vytáhli

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun byla vyslán v neděli 12. února 2012 ve 13:42 společně s jednotkami SDH obcí Chyňava a Nižbor, zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR k záchraně dítěte, které nad jezem v Nižboře spadlo do řeky Berounky.

První vozidlo hasičů dorazilo na místo zásahu po 9 minutách jízdy, v osádce velitelského automobilu byl k okamžité záchranné akci připraven hasič v ochranném oděvu do vody. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že dítě již bylo z vody naštěstí zachráněno spoluobčany.

Hasiči dítě převzali do péče, umístili jej do vytopeného prostoru zásahového automobilu a po příjezdu záchranné služby jí dítě předali k přednemocničnímu ošetření.

V průběhu zásahu hasiči obdrželi informaci, že se společně s topící dívkou u jezu pohyboval ještě chlapec se psem. Protože byl nalezen samotný pes, vzniklo podezření, že se topilo ještě jedno dítě.

V době, kdy Policie ČR vyjela informaci ověřit v bydlišti pohřešovaného chlapce (kde se dítě i skutečně nacházelo), byl dobrovolnými hasiči prozkoumán okolní terén.


Po vyjasnění situace se dobrovolné jednotky vrátily na své základny a berounští hasiči přejížděli v 14:06 hodin na požár chatky v berounské zahrádkářské osadě Na vinici.

Zde došlo k zahoření stavebních konstrukcí v okolí prostupu komínu stěnou. Požár byl lokalizován majitelem před příjezdem jednotky požární ochrany, hasiči následně část stěny rozebrali a požár likvidovali.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet