Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili z hořícího bytu nemohoucí ženu

K rozsáhlému požáru bytu došlo v sobotu 11. února 2012 večer v ulici Vysocká v Hradci Králové. Krátce před desátou hodinou večer byl na operační středisko hasičů nahlášen vycházející kouř z třípokojového bytu v přízemí, ve kterém se měla nacházet osoba.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové se čtyřmi zásahovými vozidly. Když se hasiči dostali dovnitř zakouřeného bytu, našli v ložnici těžce zraněnou ženu, která nejevila známky života.

Hasiči vynesli ženu, která byla nemohoucí, ven z bytu a ihned zahájili oživování. Ve spolupráci se záchrannou službou ženu úspěšně resuscitovali. Po zajištění základních životních funkcí byla převezena do královéhradecké nemocnice.

Hasiči dostali požár pod kontrolu deset minut po desáté hodině večer. Následně vyklidili část zničeného vybavení bytu, které dohasili před domem. Při požáru uhynul pes majitelů bytu. Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár vznikl v ložnici.

Další místnosti bytu byly silně poškozeny zplodinami hoření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Příčiny nehody jsou v šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet