Středa 24. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Za smrt čtyř lidí padnou tresty

Policie navrhne obžalovat dva muže, kteří jsou podezřelí ze založení tragického požáru bytu v paneláku v Křejpského ulici v Praze. Počátkem února v něm uhořeli tři lidé a čtvrtý se zabil, když vyskočil z jedenáctého pa­tra.

Za smrt čtyř lidí může podle policie malicherná hádka narkomanů o věci a následná msta.

„Příčinou založení požáru byl malicherný spor. Přítelkyně jednoho z obviněných měla v bytě nějaké podružné věci a poškození jim je nechtěli dát. Obvinění vypověděli, že se tedy rozhodli nájemníkům pomstít, a zapálili dveře bytu. Nepředpokládali prý, že dojde k takovému tragickému následku,“ popsal zapálení bytu kriminalista, který se případem zabývá.

Jednomu z viníků hrozí za obecné ohrožení 12 až 15 let vězení, protože podle policie podpálením bytu poškozené usmrtil úmyslně. Druhý bude pravděpodobně obžalován jen z nedbalostního usmrcení v rámci obecného ohrožení, za což mu soud může vyměřit 8 až 15 let vězení. Oba obvinění byli v minulosti několikrát soudně trestáni za majetkové činy. Patří prý stejně jako zemřelá čtveřice do komunity narkomanů, závislých na pervitinu. Na soud čekají ve vazbě.

Zdroj: iDnes

Článek o požáru zde…
Sdílet