Středa 8. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Liberecku se stalo mnoho nehod, na auto spadl led z kamionu

Zatím k pěti dopravním nehodám vyráželi dnes hasiči v Libereckém kraji. Nehoda, která uzavřela hlavní tah I/10 z Železného Brodu na Tanvald, se stala v Držkově krátce před polednem.

U střetu dvou kamionů zasahovali hasiči ze tří jednotek profesionálních hasičů (Semily, Tanvald, Jablonec nad Nisou) a jako čtvrtá pomáhala jednotka z Železného Brodu. Hasiči předali zraněného řidiče záchranářům a provedli protipožární opatření.

Jablonečtí a tanvaldští hasiči se sešli u nehody znovu o několik chvil později, kdy v Plavech havaroval osobní vůz Subaru Impreza, a to údajně kvůli pádu ledu z korby projíždějícího kamionu.

„Led jsme našli nejen na nedalekém železničním přejezdu, ale také na silnici a v havarovaném autě," popisoval velitel družstva tanvaldských hasičů nprap. Tomáš Průcha. Ve voze seděli tři lidé a řidič byl tak zaklíněn, že ho museli vyprostit právě hasiči.

„Při vyprošťování jsme použili hydraulické nářadí, kdy jsme nůžkami přestříhli sloupek na straně řidiče a postupně ho dostali ven. Předlékařskou pomoc jsme poskytli i dvěma spolucestujícím ženám," doplnil Tomáš Průcha. I zde byla po dobu zásahu komunikace uzavřena.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet